Inschrijven nieuwsbrief 

Laatste nieuws 

Personal Trainer worden?

Wil jij klanten 1 op 1 begeleiden als Personal Trainer? 

Lees hier hoe jij je Personal Trainer wordt!

NLActief.jpg ereps-ehfa.jpg

De Fitnesstrainer A opleiding leidt op tot startbekwaam fitnessinstructeur. Met dit rijkserkende NL Actief diploma kun je in elk fitnesscentrum in Nederland werken. In Nederland staat deze opleiding bekend als 'de opleiding' voor mensen die een carrière willen starten in de fitness branche. 

Voor wie?

Mensen die hun carrière willen starten in de fitnessbranche. 

Toelating

De minimale leeftijd om examens te mogen doen is 16 jaar. Verder is er geen voorkennis of ervaring vereist. 

Inhoud van de opleiding

  • Gedrag en gedragsverandering bij training en voeding
  • Biomechanica
  • Inspanningsfysiologie
  • Trainingsleer
  • Krachttraining met musculaire trainingsapparatuur
  • Klantbegeleiding
  • Blessurepreventie en behandeling
  • Voeding en Sport
  • Dopingpreventie

Examens Fitnesstrainer A

Theorie-examen
Het theorie-examen van Fitnesstrainer A is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze vragen. De lesstof voor het theorie-examen is samengevoegd in het cursusboek ‘Fitnesstrainer A’. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen om dit examen te halen. 

Praktijkstage en portfolio
Het tweede examenonderdeel is de beoordeling van het door jou aangelegde portfolio. Dit portfolio wordt opgebouwd aan de hand van vijf deelopdrachten, die zijn beschreven in het handboek Fitnesstrainer A. De opdrachten voer je uit in (opdracht van) een fitnesscentrum, in de vorm van een stage. Je stagebegeleider moet tekenen voor een goed verloop van de stage en je portfolio moet met een voldoende zijn beoordeeld.

Praktijkexamen (eindexamen)
Voor het afsluitende examen geef je een les aan 3 of 4 klanten van een half uur. Je bereid een les voor op basis van een examenopdracht, laat deze beoordelen en verzorgt deze les. Je wordt beoordeeld door een erkende examinator van NL Actief. 

Erkenning

Je behaalt een NL Actief erkend diploma (niveau 3). Dit branche erkende diploma geeft een helder en overtuigend bewijs van de vakbekwaamheid van de fitnessprofessional, die zich daarmee onderscheidt op de arbeidsmarkt.

Opleiding en kosten voor de Fitnesstrainer A opleiding

Je kunt het Fitnesstrainer A diploma op twee manier halen:

1. Zelfstudie en examens via NL Actief

Je kunt je aanmelden voor examens door het aanmeldformulier te downloaden, in te vullen, ondertekenen en op te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via het boek van NL Actief en bereid je voor op het theorie-examen. Tevens regel je een stageplek bij een fitness club en ga je aan de slag met de opdrachten om het portfolio te maken. Deze laat je aftekenen door je stagebegeleider. Vervolgens bereid je je voor op het praktijkexamen door het lesgeven te oefenen en je specifiek voor te bereiden op één van de casussen die je toegewezen krijgt.

De kosten voor de examens zijn € 330,- Het boek kost € 32,70.

2. Via een NL Actief erkende opleider

Als je graag les wilt krijgen over de stof die bestudeerd moet worden en wilt leren hoe je instructie moet geven kun je hulp krijgen van een opleider. Deze opleider verzorgt vaak theorie- en praktijklessen om je voor te bereiden op de examens. Voor mensen met al enige kennis en/of ervaring zijn er verkorte of spoedcursussen. Voor mensen die nog geen kennis en/of ervaring hebben is een regulier opleiding aan te bevelen. Vaak komt er naast het volgen van de lessen ook zelfstudie bij kijken (6-10 uur per week).

De kosten voor een opleiding varieert tussen de € 750,- en € 1.500,- (vaak inclusief examenkosten). 

De missie van Fit-NL 

Fit-NL helpt jou wegwijs te worden in de fitness industrie en de wereld van fitnessopleidingen. Fit-NL richt zich op het informeren van belangstellenden over de mogelijkheden die er zijn om opgeleid te worden tot fitness professional en het vinden van de juiste plek om als fitness instructeur of personal trainer te werken. 

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Fit-NL: 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140