Subscribe newsletter 

Coming courses 

Geen komend evenement!

Latest news 

Assess & Correct

Join the number 1 rehad course for personal Trainers in Europe: Assess and Correct. Learn more then 25 techniques to analyze movements. Read more

Job offer Re-define Your Life Fitness

Stephanie Pearce offers a great oppurtinity for (beginning) Personal Trainers. Read more about this job offer.

Fit-NL NASM community day

For all NASM Personal Trainers Fit-NL organizes a community day with various workshops. Read more

nasm.jpg ereps-ehfa.jpg NLActief.jpg

De Fitnesstrainer B opleiding is bedoelt voor mensen die na het behalen van een Fitnesstrainer A diploma zich verder willen verdiepen en ontwikkelen op het gebied van één op één begeleiding. Deze opleiding geldt als de basisopleiding tot personal trainer en richt zich op het persoonlijk begeleiden van klanten met specifieke doelstellingen en het begeleiden van (wedstrijd)sporters.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn het lesgeven in een één op één situatie, functioneel trainen, het ideale afslankprogramma, testen en meten in de praktijk, het interpreteren van testresultaten, het opstellen van een (sport)specifiek trainingsplan, biomechanica, trainingsleer, inspanningsfysiologie, periodiseren en sportgezondheid en verzorging.

Speciaal voor mensen met voldoende kennis en ervaring in de fitness heeft Fit-NL een verkorte Fitnesstrainer B opleiding ontwikkeld. Veel instructeurs met een Fitnesstrainer A diploma zoeken naar verdieping in hun vak maar willen hier niet een volledig jaar mee bezig zijn. Via de verkorte Fitnesstrainer B opleiding is het toch mogelijk om binnen een afzienbare tijd en tegen een redelijk bedrag de juiste verdieping te zoeken en hiervoor een erkend diploma te behalen. Het behalen van een extra erkend fitnessdiploma is belangrijk omdat fitnessbedrijven vaak alleen nog maar gediplomeerd personeel aannemen, de klant begeleiding wil van een erkende personal trainer en voor een gediplomeerd personal trainer de verdiensten beter zijn. Toelating gebeurt op datum van inschrijving. Tijdig inschrijven wordt daarom sterk aangeraden.

Algemene opleidingsgegevens

Doelgroep: Fitnessinstructeurs of -trainers die personal trainer willen worden en/of verdieping zoeken in het persoonlijk begeleiden van klanten en sporters.
Toelating: In het bezit van het Fit!vak Fitnesstrainer A diploma. Voldoende niveau en kennis om de verkorte opleiding te volgen. Nog niet in het bezit van het Fitnesstrainer A diploma maar wilt u toch zo snel mogelijk Personal Trainer worden? Volg dan de combi opleiding Fitnesstrainer A+B.
Omvang 10 Bijeenkomsten
Zelfstudie +/- 6 tot 8 uur per week
Stage: Minimaal 60 uur (werkplek mag als stage worden gebruikt)
Toetsing: Theorie-, praktijktoets en portfolio/eindgesprek. Het eindniveau van deze opleiding is vergelijkbaar met MBO niveau 4.
Opleidingskosten:    € 899,- (incl. opleidingsinformatie, leermiddelen en examenkosten).
Exclusief € 14,95 inschrijfkosten. Betalen in termijnen is mogelijk.
Leslocatie: Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag
Diplomering: Fit!vak diploma, erkend door ministerie van V.W.S.
Aanvang:

Haarlem: 26 mei 2016
Rotterdam: 27 mei 2016
Utrecht: 27 mei 2016
Amsterdam: 28 mei 2016
Den Haag: 27 mei 2016
Voor overige data zie onder

Looptijd:  +/- 6 maanden

 

DIRECT INSCHRIJVEN                    VRAGEN? Wij staan u graag te woord: 06-37480128

Inhoud van de opleiding

 • lesgeven in een één op één situatie
 • functioneel trainen
 • houdingsanalyse
 • het ideale afslankprogramma
 • testen en meten in de praktijk
 • het interpreteren van testresultaten
 • het opstellen van een (sport)specifiek trainingsplan
 • biomechanica en bewegingsanalyses
 • trainingsleer
 • inspanningsfysiologie
 • periodiseren
 • sportgezondheid en verzorging.

Data* verkorte Fitnesstrainer B opleiding

Locatie Haarlem:
Voorjaar 2016: 26 mei, 2, 9 juni, 8, 15, 22, 29 september, 8 oktober (theorie examen), 5 (herkansing theorie), 24 (praktijkexamen), 26 november (praktijkexamen)

Locatie Rotterdam:
Voorjaar 2016: 27 mei, 3, 10, juni, 9, 16, 23, 30 september, 8 oktober (theorie examen), 5 (herkansing theorie), 25 (praktijk examen), 26 november (praktijk examen)

Locatie Utrecht:
Voorjaar 2016: 27 mei, 3, 10, juni, 9, 16, 23, 30 september, 8 oktober (theorie examen), 5 (herkansing theorie), 25 (praktijk examen), 26 november (praktijk examen)

Locatie Amsterdam:
Voorjaar 2016: 28 mei, 4, 11 juni, 3, 17, 25, september, 1, 8 (theorie examen) oktober, 5 (herkansing theorie), 26 november (praktijk examen)

Locatie Den Haag:
Voorjaar 2016: 27 mei, 3, 10, juni, 9, 16, 23, 30 september, 8 oktober (theorie examen), 5 (herkansing theorie), 25 (praktijk examen), 26 november (praktijk examen)

* Data worden 2 weken voor aanvang definitief vastgesteld.
** Instaptoets. Niet beschikbaar op deze datum? Neem contact op met Fit-NL om een aparte afspraak te maken.
Het theorie examen vindt plaats op zaterdag, in Utrecht

Erkenning

Via de Fitness B opleiding kan een Fit!vak erkend diploma behaald worden. Het Fit!vak diploma geeft een helder en overtuigend bewijs van de bekwaamheid van de fitnessprofessional (bewegingsdeskundige). De Fit!vak examens staan onder toezicht van het ministerie van VWS en Calibris. De kwaliteit van de examens - en daarmee van de geslaagde kandidaten - is daarmee gewaarborgd, waardoor het diploma van grote waarde is binnen de fitnesssector.

Waarom erkend diploma?

Door de onafhankelijke toetsing wordt het diploma landelijk als de standaard gezien voor bewegingsdeskundigen binnen sport-, fitness- en bewegingscentra. Het is een veelgevraagd diploma voor functies binnen sport- en fitnesscentra in Nederland. Door dit diploma onderscheid de fitnessprofessional zich op de arbeidsmarkt en toont aan te beschikken over vakkennis en vaardigheid.

Kosten herexamens

Wanneer één van de examens is gemist of niet is behaald kunt u deelnemen aan een herexamen. De kosten voor de herexamens bedragen voor het theorie examen € 50,- voor het portfolio € 50,- en voor het praktijkexamen € 150,-.

DIRECT INSCHRIJVEN                    VRAGEN? Wij staan u graag te woord: 06-37480128

The mission of FIT-NL 

The mission of Fit-NL is to empower fitness professionals with the most respected and up to date research-based knowledge and its practical application to improve clients health, fitness and performance. Fit-NL is a Fit!vak and Europe Active accredited education institute and official education partner of the National Academy of Sports Medicine (NASM).

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Contact information 

Fit-NL B.V.
Cruquiusweg 1
2102 LS Heemstede
E-mail: info@fit-nl.nl
Terms and Conditions  

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140