Inschrijven nieuwsbrief 

Laatste nieuws 

Personal Trainer worden?

Wil jij klanten 1 op 1 begeleiden als Personal Trainer? 

Lees hier hoe jij je Personal Trainer wordt!

ereps-ehfa.jpg NLActief.jpg

De Fitnesstrainer B opleiding is de vervolgopleiding van Fitnesstrainer A en geeft verdieping in het begeleiden van een individuele klant. Met dit rijkserkende NL Actief diploma kun je als personal trainer of personal coach als zelfstandige of in dienst bij een fitnesscentrum in Nederland werken. 

Voor wie?

Mensen die na de Fitnesstrainer A opleiding verdieping zoeken om individuele klanten op een hoger niveau te begeleiden. 

Toelating

Je moet in het bezit zijn van een geldig branchediploma Fitnesstrainer A, een geldig diploma Groepslesdocent, of geregistreerd zijn in FITNED.NL op niveau 3 op basis van andere diploma’s. Je moet ten tijde van het eindexamen (reflectiegesprek) tenminste 18 jaar oud zijn. 

Inhoud van de opleiding

  • Gedragsverandering en modellen voor coaching
  • Testen en meten
  • Gastheerschap
  • Personal branding
  • Fysiologie
  • Anatomie
  • Trainingsleer
  • Voeding en Sport
  • Dopingpreventie

Examens Fitnesstrainer B

Theorie-examen
Het theorie-examen van Fitnesstrainer B is een schriftelijke toets, bestaande uit 60-meerkeuze vragen. De lesstof voor het theorie-examen is samengevoegd in het cursusboek ‘Fitnesstrainer B’. Je moet hiervoor minimaal een 5,5 halen om het theorie-examen te behalen.  

Praktijkstage en portfolio
Het tweede examenonderdeel is de beoordeling van het door jou aangelegde portfolio. Dit portfolio wordt opgebouwd aan de hand van zeven deelopdrachten, die zijn beschreven in het handboek Fitnesstrainer B. De opdrachten voer je uit in (opdracht van) een fitnesscentrum, in de vorm van een stage. Je stagebegeleider moet tekenen voor een goed verloop van de stage. Een examinator van NL Actief beoordeelt vervolgens je portfolio. Bij voorkeur is deze examinator ook aanwezig bij het eindexamen. De richtlijnen voor beoordeling vind je in het handboek Fitnesstrainer B.

Reflectiegesprek (eindexamen)
Om mee te mogen doen aan het afsluitende reflectiegesprek (de mondelinge verdediging van je portfolio) moeten de andere onderdelen met een voldoende zijn afgerond. Je gaat in gesprek over je portfolio met een examinator, een tweede kandidaat en diens examinator. 

Erkenning

Je behaalt een NL Actief erkend diploma (niveau 4). Dit branche erkende diploma geeft een helder en overtuigend bewijs van de vakbekwaamheid van de fitnessprofessional, die zich daarmee onderscheidt op de arbeidsmarkt.

Opleiding en kosten voor de Fitnesstrainer B opleiding

Je kunt het Fitnesstrainer B diploma op twee manier halen:

1. Zelfstudie en examens via NL Actief

Je kunt je aanmelden voor examens door het aanmeldformulier te downloaden, in te vullen, ondertekenen en op te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via het boek van NL Actief en bereid je voor op het theorie-examen. Tevens regel je een stageplek bij een fitness club en ga je aan de slag met de opdrachten om het portfolio te maken. Deze laat je beoordelen door een erkend beoordelaar van NL Actief. Vervolgens bereid je je voor op het eindgesprek door jouw portfolio goed te bestuderen en te 'verdedigen' tijdens je eindgesprek. 

De kosten voor de examens zijn € 355,- Het boek kost € 32,70.

2. Via een NL Actief erkende opleider

Als je graag les wilt krijgen over de stof die bestudeerd moet worden en via een ervaren professional wil leren hoe je in de praktijk personal training of personal coaching geeft kun je hulp krijgen van een opleider. Deze opleider verzorgt vaak theorie- en praktijklessen om je voor te bereiden op de examens. Vaak komt er naast het volgen van de lessen ook zelfstudie bij kijken (6-10 uur per week).

De kosten voor een opleiding varieert tussen de € 1.000,- en € 1.500,- (vaak inclusief examenkosten). 

De missie van Fit-NL 

Fit-NL helpt jou wegwijs te worden in de fitness industrie en de wereld van fitnessopleidingen. Fit-NL richt zich op het informeren van belangstellenden over de mogelijkheden die er zijn om opgeleid te worden tot fitness professional en het vinden van de juiste plek om als fitness instructeur of personal trainer te werken. 

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Fit-NL: 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140