Inschrijven nieuwsbrief 

Laatste nieuws 

Personal Trainer worden?

Wil jij klanten 1 op 1 begeleiden als Personal Trainer? 

Lees hier hoe jij je Personal Trainer wordt!

NLActief.jpg ereps-ehfa.jpg

Hoe word ik een Personal Trainer?

Hoe gaaf is het om mensen 1 op 1 te begeleiden naar een geweldig resultaat? Trainers halen hier veel voldoening uit en verdienen hier ook nog geld mee! Van je passie je beroep maken, hoe mooi is dat? Maar hoe word je een Personal Trainer? Lees hier 5 tips om een goede Personal Trainer te worden.

1. Is dit echt wat je wilt?
Wellicht is de fitnesswereld nieuw voor je en lijkt Personal Trainer worden je wel leuk maar weet je eigenlijk niet wat dit precies inhoudt. Als je nog in deze fase bent stel jezelf dan eerst de vraag: is dit echt wat ik wil? Weet je wat je te wachten staat en wat er precies van je verwacht wordt als Personal Trainer? Het lezen van dit artikel helpt je hierbij. Wat ook kan werken is om andere Personal Trainers te spreken en hen te bevragen naar hun ervaringen. Wat zijn de werktijden en de verdiensten? Hoe kom je aan klanten? Wat zijn de mindere kanten van het vak? De antwoorden op dit soort vragen helpen jou om er achter te komen of je dit echt wilt of niet.

2. Volg een basisopleiding
Door het volgen van een basisopleiding leer je de fundamentele kennis en vaardigheden om als instructeur in de fitness te werken. De meeste mensen kiezen ervoor om een opleiding tot Fitness Instructeur te volgen. Je leert de basis over het menselijk lichaam (anatomie en fysiologie), het correct uitvoeren van fitness oefeningen en het geven van instructie. Met zo'n diploma kun je alvast in de fitness werken als instructeur en zo ervaring opdoen in het geven van trainingen. Maar ook leer je de fitnessbranche beter kennen. Dit laatste kan helpen om je te orienteren met welke doelgroep je als Personal Trainer zou willen werken.

3. Volg een Personal Trainer opleiding
Als je de basisopleiding hebt gevolgd en ervaring hebt opgedaan als Fitness Instructeur zul je al gauw merken dat je nog meer wilt leren om jouw klanten optimaal te begeleiden. Dit kan door het volgen van een Personal Trainer opleiding. Tijdens deze opleiding ga je meer de diepte in. Je leert beter naar een klant te kijken (testen en meten) en specifiekere trainingsschema's maken die meer bij de klant aansluiten. Door deze nieuwe kennis en vaardigheden ben je in staat de klant goed te begeleiden wat leidt tot betere resultaten. Hiermee kun je dus ook jouw uurtarief verhogen en zal jouw inkomen stijgen.

4. Zakelijke keuzes
Nu je Personal Trainer bent zul je je moeten afvragen wat dit zakelijk voor jou betekent. Wil je een eigen bedrijf(je) starten of werk je liever in loondienst? Breng voor jezelf de voor- en nadelen goed in beeld. Indien je bijvoorbeeld als eenmanszaak je eigen Personal Trainer onderneming start betekent dit dat je je eigen administratie moet bijhouden, de facturatie naar klanten zelf doet en komen er bijvoorbeeld ook zaken bij kijken als marketing en huur van een eigen locatie. Als je een loondienst werkt wordt dit allemaal voor je geregeld. Echter, met een eigen bedrijf zou je meer kunnen verdienen en heb je meer vrijheid (je bent eigen baas). 

5. Specialiseer je als Personal Trainer
Vaak zijn (beginnende) Personal Trainers zo enthousiast dat ze elke klant die ze tegenkomen willen helpen. Van afvallen tot het voorbereiden op de marathon tot krachtsporters. Uiteindelijk is het verstandig om je te specialiseren. De meest succesvolle Personal Trainers hebben een helder profiel met een duidelijke specialisatie. Kies dus een bepaalde doelgroep klanten die je wilt helpen. Bijvoorbeeld senioren, mensen met overgewicht of klanten met medische klachten. Volg hier speciale vervolgopleidingen voor en zorg dat je de beste Personal Trainer in de regio bent t.a.v. jouw specialisatie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De sportieve zzp-ers schieten als paddenstoelen uit de grond en proberen hun plekje in de markt te veroveren

Nederlanders zijn het langste volk te wereld. Onze lengte, in combinatie met bijvoorbeeld werken achter de computer, trekt de schouders naar voren en benadrukt de bolling van de rug. De spieren aan de voorkant van het lichaam zijn beter ontwikkeld dan de spieren aan de achterkant en er ontstaat de balans is verstoord. Er is hier sprake van een “muscle imbalance”. Dit zelfde gebeurt als dames hele dagen op hoge hakken lopen of 


 [FNL1]Klanten van Personal Trainers / De samenleveing industrialiseert, waardoor men steeds meer en langer achter de computer zit.

De missie van Fit-NL 

Fit-NL helpt jou wegwijs te worden in de fitness industrie en de wereld van fitnessopleidingen. Fit-NL richt zich op het informeren van belangstellenden over de mogelijkheden die er zijn om opgeleid te worden tot fitness professional en het vinden van de juiste plek om als fitness instructeur of personal trainer te werken. 

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Fit-NL: 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140