Subscribe newsletter 

Coming courses 

03
apr
knowledge and skills to support clients with musculoskeletal disorders, muscle imbalance problems

12
mei
Do you want to start your career in the fitness industry?

Latest news 

Physical Trainer

Do you want to start who want to start a career in the fitness industry? Read more

Assess & Correct

 How many of your clients move perfectly and have no injuries or aches and pain? Your answer will probably be: "nobody". Learn about it during this course, Start 24th of March!  Read more

NASM CPT in het Nederlands + Engels

De NASM CPT opleiding is nu ook in het Nederlands of Engels op verschillende locaties in Nederland!  

 

ereps-ehfa.jpg nasm.jpg NLActief.jpg

Nederland is koploper in Europa als het gaat om het gemiddelde aantal zituren per persoon per dag. Gemiddeld wordt er 8,7 uur per dag zittend doorgebracht. Lees meer over de ‘sitting disease’ en jouw kansen als (personal) trainer om bij te dragen aan het beperken van gezondheidsrisico’s als gevolg van lange zitten.

Jongeren tussen de 12 en 20 jaar bewegen te weinig. Zij brengen maar liefst 10,4 uur per dag zittend door blijkt uit de onlangs gepubliceerde leefstijlmonitor 2015 van het RIVM. Alle Nederlanders doen het ook niet goed: gemiddeld wordt er 8,7 uur per dag zittend doorgebracht.

Uit het onderzoek van het RIVM blijkt onder andere dat lager opgeleiden dagelijks gemiddeld twee uur minder zittend door dan hoger opgeleiden. De lager opgeleiden zitten gemiddeld 7,6 uur ten opzichte van 9,5 uur bij hoger opgeleiden.

Uit meerdere onderzoeken is bekend dat langdurig zitten ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt zoals overgewicht, type 2 diabetes en hart en vaatziekten. Niet voor niets wordt zitten (inactief zijn) ook wel het nieuwe roken genoemd. Men spreekt ook wel van een sitting disease. Sitting disease is de verzamelnaam voor de negatieve gezondheidseffecten die ontstaan door veel zitten. Wat schrikbarend is, is dat uit recent onderzoek is gebleken dat regelmatig sporten de negatieve effecten van langdurig zitten niet kan compenseren.

Een personal trainer zal rekening moeten houden met een klant die langdurig zit en zich meldt voor een beweegprogramma. Een lichaam dat gedurende lange tijd 8 tot 10 uur per dag zit is totaal niet geschikt om een belasting aan te kunnen. Een goede personal trainer zal dus eerst kijken wat de belastbaarheid is van de klant en nog belangrijker: wat de juiste stand van het lichaam is en of er disbalansen zijn in het lichaam. Een verkeerde stand van een gewricht of een disbalans in spieren zijn belangrijke oorzaken van blessures.

Een goede personal trainer zal ongeacht de ‘conditie’ van de klant de eerste 6 tot 12 weken besteden om het lichaam van de klant ‘in de juiste stand’ te krijgen en de agonisten en antagonisten met de juiste spiertonus weer in balans te brengen.  Voor de klant is dit een heel lastig aspect immers, de klant wil snel resultaat zien en dus hard trainen. Zorg dat je als personal trainer de kennis en argumenten in huis hebt om de klant te laten zien dat een juiste houding en beweegpatroon cruciaal is om het uiteindelijke doel te behalen.

Bronnen:
RIVM
Kennis Centrum Sport

The mission of FIT-NL 

The mission of Fit-NL is to empower fitness professionals with the most respected and up to date research-based knowledge and its practical application to improve clients health, fitness and performance. Fit-NL is a Fit!vak and Europe Active accredited education institute and official education partner of the National Academy of Sports Medicine (NASM).

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Contact information 

Fit-NL B.V.
Cruquiusweg 1
2102 LS Heemstede
E-mail: info@fit-nl.nl
Terms and Conditions  

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140