Leef je droom!

Start je carrière in de fitnessbranche

personal training

Help anderen

Begeleid klanten om hun doel te bereiken

INTERNATIONAL PERSONAL TRAINER 

Vergroot je kennis

Leer meer over erkende opleidingen

Inschrijven nieuwsbrief 

Laatste nieuws 

Personal Trainer worden?

Wil jij klanten 1 op 1 begeleiden als Personal Trainer? 

Lees hier hoe jij je Personal Trainer wordt!

NLActief.jpg ereps-ehfa.jpg

Hoe mooi is het om iemand te helpen om 10 kg af te vallen of om fit te worden? Als personal trainer lever jij een geweldige dienst: met jouw kennis en ervaring kun jij jouw klant begeleiden naar een geweldige prestatie. De klant is jou hiervoor eeuwig dankbaar en wil jou er nog voor betalen ook! Lees hier onder vijf tips om een goede personal trainer te worden.

1. Volg een erkende opleiding tot personal trainer
In Nederland is Fit!vak het keurmerk voor erkende opleidingen. Met het Fitnesstrainer A diploma van Fit!vak ben je startbekwaam fitness instructeur. Daarna kun je het Fitnesstrainer B diploma halen waarin je je meer verdiept in het één op één begeleiden van de klant waardoor je als Personal Trainer goed onderlegd bent. Op dit moment is in Nederland de Certified Personal Trainer opleiding van de National Academie of Sports Medicine de gouden standaard als het gaat om Personal Trainer opleidingen. Dit is een internationaal erkende opleiding uit Amerika.

2. Kies het juiste stage adres tijdens je opleiding
Bij een goede opleiding tot personal trainer moet je ook stage lopen. Immers, het geleerde in de opleiding moet je direct toepassen in een praktijksetting. Kies een stage adres waar je goed begeleid wordt. Voorkom dat je wordt ingezet als goedkope werknemer. Kies een fitnesscentrum waar je veel kan leren van collega’s en belangrijk, waar jij later zou willen werken. Een goede stageperiode wordt vaak beloond met een (kleine) aanstelling of 0 uren contract.

3. Start je carrière bij een fitnesscentrum
De meeste personal trainers willen direct na het behalen van hun diploma direct als zelfstandig personal trainer aan de slag. Echter, je hebt niet van de één op andere dag 20 klanten per week. Daarnaast is het belangrijk om ervaring op te doen met het begeleiden van klanten. Hoe meer klanten jij dagelijks begeleid hoe beter jij als personal trainer wordt. In dienst bij een fitnesscentrum ben je verzeker van salaris, kun je elke dag aan het werk met klanten en kun je ondertussen stapsgewijs je eigen personal trainer praktijk opstarten.

4. Kies een specialisatie als personal trainer
Na het volgen van een opleiding ben je als personal trainer natuurlijk enorm enthousiast om iedereen te begeleiden ongeacht het doel of leeftijd van de klant. Echter, indien je kiest voor een specialisatie als personal trainer heb je een grotere kans om succesvol te zijn. Richt je bijvoorbeeld op het begeleiden van wedstrijdsporters of ouderen. Indien je eenmaal naam hebt gemaakt in jouw specialisatie en een vaste klantenkring hebt kun je er voor kiezen om jouw portfolio uit te breiden.

5. De beste PR is mond op mond reclame
Vaak stoppen personal trainers veel tijd in een website of PR materiaal. Natuurlijk moet je een bepaalde basiskwaliteit hebben als het gaat om PR en communicatie maar onthoud: de beste PR is de mond op mond reclame van jouw klanten. Iedere succesvolle klant is ooit begonnen met zijn of haar eerste klant. Als die ene klant enthousiast over jou vertelt en de succesverhalen verspreid is dit de beste PR die je maar kan hebben. 

De missie van Fit-NL 

Fit-NL helpt jou wegwijs te worden in de fitness industrie en de wereld van fitnessopleidingen. Fit-NL richt zich op het informeren van belangstellenden over de mogelijkheden die er zijn om opgeleid te worden tot fitness professional en het vinden van de juiste plek om als fitness instructeur of personal trainer te werken. 

Fitness isn't a workout, it's a lifestyle!

Fit-NL: 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbodc9 #eef12058 #170714215140